Fotograf: Dan Coleman

Medlem

Blir du medlem i Målareförbundet blir du medlem i en förening. En förening som samlar människor med en insikt om att man är starka tillsammans. De flesta fördelarna handlar om trygghetsfrågor och solidaritet.

Målareförbundet, det vill säga alla medlemmar, jobbar för att det skall vara säkert att gå till jobbet och att den arbetskraft medlemmarna säljer sker till en bra ersättning. Det är inte en slump att det idag målas med vattenbaserade färger, finns ergonomiska verktyg, är femdagarsvecka och finns tillgång till företagshälsovård. Det är lätt att ta dessa saker för givna. Målareförbundet är långt ifrån nöjda och fortsätter arbetet med att utveckla medlemskapet, det vill säga förbättra arbetsvillkor.

Alla medlemmar ska ha schyssta villkor på jobbet. Det handlar om att alltid förbättra för dem som har det sämst och att hitta lösningar som gynnar så många som möjligt. Att ha solidaritet med varandra.

Många säger att facket inte längre behövs för att företagen idag är ansvarsfulla och sköter sig. Ja visst – det finns många bra företag. Det är inte på grund av de välskötta, välmående företagen som Målareförbundet finns till utan för dem som inte har förstått att ett företags framgång beror på både arbetskraften och entreprenörskapet. Det humana kapitalet kräver sina investeringar.

Att vara med i Målareförbundet innebär också att du tar ansvar för dig själv. Att du håller dig uppdaterad om vad som gäller och värnar om kollektivavtalet. Det bästa medlemskapet är egentligen när man haft förmånen att inte behöva gå igenom en konflikt med arbetsgivaren utan istället tagit del av fackliga kurser, aktiviteter och medlemsförsäkringar som ingår i medlemskapet. Och om du sen tycker att det är lite kul att hjälpa andra, så finns det alltid plats för medlemmar som vill ha uppdrag.

Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap innebär.

Det fackliga löftet

Vi lovar och försäkrar
att aldrig någonsin
under några omständigheter
arbeta för lägre lön
eller på sämre villkor
än de vi nu har lovat varandra

Vi lovar varandra detta
i den djupa insikten
att om vi alla håller detta löfte
så måste arbetsgivaren
uppfylla våra krav!

Välkommen som medlem!

Uppdaterad:
Kategorier: