Är du gravid? Grattis! Extra skydd för våra gravida medlemmar!

Är du gravid och medlem i Målarna? Då kan du teckna gravidförsäkring med utökat skydd och få pengarna tillbaka!

Publicerad:

Med Folksams utökade gravidförsäkring får du som medlem ersättning när du är gravid. Erbjudandet gäller försäkringar tecknade från och med den 24 augusti 2023.

Folksams utökade gravidförsäkring går att teckna tidigt i graviditeten. Som gravid omfattas du av försäkringen från graviditetsvecka 10 och barnet från graviditetsvecka 23.

Grundskyddet börjar gälla dagen efter du har anmält dig till försäkringen, medan det utökade skyddet börjar gälla först dagen efter försäkringen är betald. Därför bör du betala den utökade försäkringen så snart som möjligt. Under tiden omfattas du av grundskyddet. Dessutom gäller den utökade försäkringen fram tills barnet är 6 månader.

För att säkra upp processen och starta upp försäkringen så snart som möjligt ska du som medlem själv kontakta Folksam och teckna den utökade gravidförsäkringen.

Du betalar fakturan och sedan behöver du logga in på mina sidor för att redovisa din betalning som ett utlägg, för att sedan få det utbetalt på ditt konto.
När du loggat in på mina sidor så klickar du dig vidare till uppdragsredovisning, där finns också mer information om hur du går till väga. Önskar du att få hjälp med detta så kan du ta kontakt med din avdelning.

Kravet för att omfattas av detta erbjudande är att du har varit medlem i Målarna minst en månad när du tecknar försäkringen och att du har varit medlem i minst sex månader innan förbundet ersätter kostnaden. Försäkringen får inte vara äldre än två år när du söker ersättning från förbundet.

Vid frågor kontakta din avdelning så får du hjälp.

Uppdaterad: