Fotograf: Prevent

Ny arbetsmiljöutbildning för måleribranschen!

Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen har tillsammans med Prevent arbetat fram en ny och mer pedagogisk grundutbildning i arbetsmiljö för måleribranschen – BAM Måleri. Dessutom har en helt ny vidareutbildning utformats som ska hjälpa företagen vidare med det kontinuerliga arbetsmiljöarbetet. Utbildningarna genomförs av de båda parterna tillsammans.

Publicerad:

En nyhet är att den traditionella föreläsningsutbildningen har blandats upp med filmade situationer. Filmerna berör ämnen som fall, ergonomi, kemiska risker och organisatorisk och social arbetsmiljö och utifrån filmerna får deltagarna diskutera och lösa uppgifter tillsammans.

Utöver utbildningarna finns nu också två informationsfilmer om skyddsrond och samordningsansvar. Dessutom finns nya checklistor för att undersöka arbetsmiljön samt en bilderbok. Bilderboken har tydliga och informativa bilder som visar vad som är rätt och fel och kan med fördel användas vid introduktion där språket annars kan vara en barriär eller som ett diskussionsunderlag på en utbildning eller vid fikabordet.

prevent.se/maleri finns information och material samlat.

Läs mer om arbetsmiljöutbildningen

 

Uppdaterad: