Peter Sjöstrand, Förhandlingschef

Målareförbundet säger upp avtalet och förbereder varsel

Målareförbundets styrelse sammanträdde nu på söndagsmorgonen och kunde i full enighet konstatera att förhandlingarna tyvärr inte förs framåt i önskvärd utsträckning mot ett nytt avtal. Det finns därför inget annat val än att säga upp det befintliga avtalet.

Publicerad:

Målareförbundets förhandlingsdelegation mottog igår, lördag, ett andra bud från Måleriföretagen i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för landets målare.

Förhandlingsdelegationen kunde med förvåning konstatera att budet inte skiljer sig nämnvärt från det bud förbundet tidigare avvisat. Förbundet meddelade detta till Måleriföretagen kl 20:30 igår, lördag. Inga kontakter mellan parterna har därefter förevarit under kvällen och natten till söndagen.

Målareförbundets styrelse sammanträdde nu på söndagsmorgonen och kunde i full enighet konstatera att förhandlingarna tyvärr inte förs framåt i önskvärd utsträckning mot ett nytt avtal. Det finns därför inget annat val än att säga upp det befintliga avtalet. Detta har vi nu meddelat Måleriföretagen. Nu förbereder vi varselåtgärder.

 

- Jag beklagar verkligen att vi nu tvingats att vidta dessa åtgärder. I detta sena skede av förhandlingarna måste båda parter vara beredda att anstränga sig för att kunna möta motparten i en uppgörelse, något jag tycker vi gjort. Det är med stor irritation och besvikelse som jag kan konstatera att Måleriföretagen också i denna avtalsrörelse uppvisar stora brister i såväl förhandlingsvana som förhandlingsvilja i en sådan grad att en överenskommelse inte är möjlig. Det duger inte som Måleriföretagen gör, att sitta still och vänta på en uppgörelse. Nu uppmanar jag våra medlemmar att förbereda sig för en eventuell konflikt, säger Förhandlingschefen Peter Sjöstrand i en kommentar.
Uppdaterad: