Conny Andersson (Målareförbundet) och Peter Sparrfors (Fastigo)

Idag lämnade vi våra krav på Månadslöneavtalet

Idag lämnade vi våra krav på ytterligare ett av våra avtal. Huvudyrkandet på Månadslöneavtalet lämnades till vår motpart Fastigo.

Publicerad:

Ett likalydande yrkande som det "Kollektivavtal för Måleriyrket" som tecknas mellan Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet överlämnades idag till Fastigo.

I yrkandet står följande att läsa:

I Månadslöneavtalet för bättrings- och kompletteringsarbeten som tecknats mellan Svenska Målareförbundet och Fastigo, uppräknas månadslön och ersättningar i enlighet med värdet av ökningen i måleriavtalet.

Alternativt, i stället för att månadslöneavtalet uppräknas yrkas att som komplement till Kollektivtal för Måleriyrket införs en månadslönebilaga. Under 2016 och början av 2017 har en av parterna gemensam arbetsgrupp arbetat med frågan. Resultatet av arbetsgruppens arbete skall utgöra grund för det nya avtalet.

Läs huvudyrkandet som lämnades till Fastigo samt det komplimenterande yrkandet för Måleriavtalet nedan.

Huvudyrkande för Månadslöneavtalet

 

Läs mer om våra krav

För dig som vill läsa hela huvudyrkandet kan du ladda ned det här. För dig som vill veta mer om våra krav men inte vill läsa 44 sidor så har vi sammanfattat våra 13 viktigaste krav på 1 sida.

Uppdaterad: