Fotograf: Dan Coleman

Aktuellt från förbundet

 • Förbundet har idag vunnit en principiellt viktig dom i Arbetsdomstolen

  Frågan handlar om ett måleriföretag har anvisat lunch- och omklädningsutrymme i enlighet med de bestämmelser som finns i kollektivavtalet. Enligt förbundet var så inte fallet, Måleriföretagen i Sverige var av motsatt uppfattning.

 • Ansök till Målareförbundets Jämställdhetspris 2019

  Känner du till någon person inom förbundet, någon annan organisation eller övrig aktör inom arbetarrörelsen vars jämställdhetsarbete förtjänar att uppmärksammas?

 • Ansök till Målareförbundets Kulturstipendium 2019

  Känner du någon inom förbundet eller inom någon annan del av arbetarrörelsen, som har gjort insatser som du tycker är värda en belöning? Det avser såväl yrkesutövande kulturarbetare som amatörer, medlemmar i Målareförbundet eller andra förbund.

 • Politik som slår hårt mot våra medlemmar

  – Överenskommelsen innehåller politik som drabbar många av förbundets medlemmar, säger Målareförbundets ordförande Mikael Johansson.

 • Ny arbetsmiljöutbildning för måleribranschen!

  Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen har tillsammans med Prevent arbetat fram en ny och mer pedagogisk grundutbildning i arbetsmiljö för måleribranschen – BAM Måleri. Dessutom har en helt ny vidareutbildning utformats som ska hjälpa företagen...

 • Jonny Helmersson, ett av förbundets skyddsombud

  Idag är det skyddsombudets dag! Dagen till ära har vi pratat med Jonny Helmersson, ett av Målareförbundets skyddsombud. Johnny har varit skyddsombud i upp mot 10 år. Nu jobbar han på Mästarna Sjölander och är också regionalt skyddsombud i avdelning 1...

 • Facklig framgångssaga på lackföretag i Blekinge

  Sedan i maj har fackligt förtroendevalda Robin Johansson arbetat intensivt med att öka organisationsgraden på lackeringsföretaget YTAB i Näsum, Blekinge. Efter ett antal månader med hårt fackligt arbete går det verkligen att se en skillnad!

 • Hemmamarknaderna måste få större inflytande över lönemärkets nivå

  I dag presenterar fackförbunden inom 6f – Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko – en ny underlagsrapport i sin lönepolitiska utredning.

 • Välkommen på seminarium!

  Seminariumet "Lönebildning i en ny tid?" diskuterar kring rapporten "Industrins lönenormering kan och bör reformeras" av professor Lars Calmfors och arrangeras av 6F och Katalys.

 • 6F-rapport om lönebildning i Skandinavien

  I dag presenterar vi en rapport inom ramen för 6F:s (Elektrikerna, Målarna, Byggnads, Seko och Fastighets) lönebildningsprojekt "Lönebildning för jämlikhet". Vår rapport "Lönebildningen i de skandinaviska länderna" jämför lönebildningsmodellerna i Da...

Uppdaterad: