Vi säger upp avtalet!

Att säga upp avtalet är det första steget mot vad som i slutändan kan bli en strejk. En avtalsförhandling innehåller alltid en rad olika frågor som är mer eller mindre svårsmälta för båda parter. Den situation vi nu upplever med måleriföretagen är uppseendeväckande. Vi kommer med förslag och försöker hitta vägar framåt för att lösa dem riktiga problemen i branschen! Företagen säger bara nej, nej, nej! När vi kommer med lösningar, kommer dem med ideologiska utvikelser om att leda och fördela arbetet. När vi vill att målarna ska kunna äta, tvätta sig och byta om möts vi av att vi kränker arbetsgivarnas rättigheter, trams!

Vi vill hitta lösningar på

-          Höjda löner & pensioner

o   Måleribranschen har gått bra under pandemin, vi har tagit ansvar genom att förlänga avtalet samt genom att ställa oss bakom det av industrin satta ”märket” men nu är det dags att betala. Våra medlemmar har inte kunnat arbeta hemifrån utan har under hela pandemin hållit igång branschen och därmed ekonomin i stort! Dags att betala notan!

-          Reseregler

o   Det är orimligt att målarna får åka många obetalda timmar till och från jobbet till låg ersättning.

-          Gemensamt arbete mot sexuella trakasserier

o   Våra medlemmar vittnar om att sexuella trakasserier fortfarande förekommer. Här måste parterna ta ett större gemensamt ansvar.

-          Lunch och omklädningsrum

o   Året är 2020 och många målare byter om och äter fortfarande i cykelrum och undermåliga utrymmen. Våra målare säljer inte bara varan arbete till företagen, dem är människor och detta understiger alla anständighetsgränser!

 

Vi siktar nu på att ta nya tag och göra ytterligare försök att få till ett schyst avtal med löneökningar och ett innehåll som våra medlemmar är värda.

Publicerad:
Uppdaterad: