Besök i Riksdagens mediarum

Fotograf: Niklas Holmqvist

Förbundets framtida styrelsemedlemmar utbildas

Målareförbundets förberedande styrelsekurs har utbildat nuvarande eller framtida styrelsemedlemmar för förbundet sedan 1999. Det är en veckas utbildning vilken vi denna gång genomförde på Runö Folkhögskola.

Publicerad:

Den förberedande styrelsekursen vänder sig till avdelningarnas fackligt aktiva medlemmar på klubb-, sektions- och avdelningsnivå. Som namnet säger så är det styrelsearbete som är i fokus varför det bör vara deltagare som antingen sitter i en styrelse eller kommer göra det inom en någorlunda nära framtid.

Grupparbete, sektion 33

Fotograf: Niklas Holmqvist

I utbildningen förbereder deltagarna ett sektionsmöte vid namn "Sektion 33". Förberedelserna består i att producera fram verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, skrivningar, debattinlägg, kallelse, budget med mera, detta ska göras efter vad stadgarna säger. I utbildningen arbetar man i team så som det bör göras i det vardagliga sektionsarbetet. Vi siktar också på hur deltagarna vill att det ska fungera i sektionerna i framtiden. Vi arbetar med förändringsprocessen i den demokratiska organisationen, genom argumentationsteknik och skrivteknik.

Besök Riksdagens debattsal

Fotograf: Niklas Holmqvist

Riksdagen besöks även då vi där kommer diskutera vilka möjligheter vi har som förbund att kunna förändra politiken. Utbildningen tar upp socialförsäkringarnas betydelse och funktion i samhället. Medlemsförsäkringarna kopplas självklart till detta. Ordning och rättvisa är en genomgående del där vi diskuterar den svenska modellen i jämförelse med övrig arbetsmarknad globalt.

Sammanfattningsvis är det en veckas intensiva och heltäckande studier kring:

- Grundläggande organisationsstruktur
- Kollektivavtalets värde
- Stadgarnas betydelse och innehåll
- Målarnas kollektivavtal
- Värderingar
- Retorik

Nu har vi glädjen att kunna välkomna framtida, välutbildade styrelsemedlemmar!

Uppdaterad: