2017

  • Ny medlem? Då kommer du snart få ett samtal av Fia!

    Målareförbundet satsar nu på att nya medlemmar och medlemmar som väljer att lämna förbundet ska få en personlig kontakt. Målaren och fackligt aktiva Fia är den som ska ringa alla samtal.

  • 20% rabatt via LO Mervärde på skidsemester

    Som medlem har du via LO Mervärde 20% rabatt på boende i Säfsen under hela vintersäsongen 22/12 2017 - 8/4 2018.

  • Är du vår nya skådespelare?

    Målareförbundet och Måleriföretagen ska tillsammans med Prevent spela in fyra kortfilmer till den nya Arbetsmiljöutbildningen, BAM Måleri. Nu söker vi dig som vill komma på casting för vår kommande filminspelning.

  • Fokus på jämställdhet, mångfald och unga på BWI-kongressen

    De svenska bygg- och träfacken Målareförbundet, Elektrikerna, Byggnads, GS-facket och Seko åker idag till Durban i Sydafrika för att delta på den 4:e Building and Wood Workers International (BWI) kongressen den 27 november till den 1 december.

  • Förbundets framtida styrelsemedlemmar utbildas

    Målareförbundets förberedande styrelsekurs har utbildat nuvarande eller framtida styrelsemedlemmar för förbundet sedan 1999. Det är en veckas utbildning vilken vi denna gång genomförde på Runö Folkhögskola.

  • 230 unga fackligt aktiva träffas på LOs Ungforum

    Just nu äger LOs Ungforum rum på Runö folkhögskola i Åkersberga, Stockholm. 230 unga fackligt aktiva från LO-förbunden träffas för att stärka den tvärfackliga ungverksamheten.

  • Målareförbundet går inte vidare i förhandlingarna om etableringsanställningar

    Sedan en tid tillbaka har det pågått förhandlingar gällande de så kallande etableringsanställningarna, som i första hand berör nyanlända men även lärlingar och långtidsarbetslösa målare. Målareförbundet har i det här läget valt att inte gå vidar...

  • 6F startar utredning om framtidens lönebildningsmodell

    Förbunden inom 6F – Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko – har nu satt igång utredningen om en ny lönebildningsmodell. 

  • A-kassan lanserar en ny version av Mina sidor

    Mer service åt medlemmarna och mindre tid åt kompletteringar. Det är några av de väntade vinsterna när a-kassan lanserar en ny version av Mina sidor senare i höst.

  • MIRA i Mellannorrland träffade 30 % av de kvinnliga medlemmarna i avdelningen

    Avdelning 10, Mellannorrland, har genomfört 3 MIRA-träffar på de större orterna Sundsvall, Örnsköldsvik och Östersund. Vi har nått ut till 21 stycken kvinnliga målare, vilket är 30 % av den kvinnliga medlemsmålarkåren i avdelningen. Vi tycker att det...